top of page

מה זה  אפילפסיה?

אפילפסיה היא הפרעה נוירולוגית במערכת העצבים המרכזית. המחלה באה לידי ביטוי בהתקפים אשר שחלקם מלווים בפרכוסים. באפילפסיה ישנה הפרעה בפעילות החשמלית של נוירונים במוח. ההתקפים יכולים לבוא לידי ביטוי בכל מיני דרכים, הדבר תלוי באזור החשמלי בו מתרחשת הפעילות החשמלית הבלתי תקינה.


איך מאבחנים אפילפסיה?

רופא נוירולוג הוא זה שמאבחן את מחלת האפילפסיה . האבחנה מתבססת על תיאור המקרה או המקרים שבהם - על פי החשד – סבל החולה מפרכוסים. מאחר שבמקרים רבים המטופל מאבד את ההכרה במהלך הפרכוסים ואינו זוכר את האירוע עצמו ופרק זמן מסוים אחריו, יש חשיבות רבה למידע מחברים/קרובים/בני משפחה או כל מי שהיה עד למקרים.

על הנוירולוג לעשות בדיקה נוירולוגית מלאה. במקרים רבים מורה הנוירולוג למטופל לעשות בדיקות עזר כמו: בדיקת CT, בדיקת MRI, בדיקת EEG ועוד.

חשוב שתדעו

כאשר אדם סובל מהתקפים אפילפטיים אשר חוזרים על עצמם, ללא עדות לאיזשהו גורם חיצוני או מצב רפואי חריף אשר יכולים לגרום להתקפים, אז הוא מוגדר כחולה אפילפסיה.

 מהם הגורמים לאפילפסיה?

הגורמים לאפילפסיה הם מורכבים והרבה פעמים קשים לזיהוי . בחלק מהמקרים הסיבה יכולה להיות קשורה לפגיעה מוחית, זיהומים או דלקת קרום המוח. גם נטייה גנטית או תורשתית יכולים להיות גורם לאפילפסיה.


 מהם התסמינים של אפילפסיה?

התסמינים העיקריים של אפילפסיה הם פרכוסים , אך ישנם סוגים שונים של פרכוסים . אופי הפרכוס תלוי באיזור במוח שבו ישנה ההפרעה בפעילות החשמלית.

מימוש זכויות רפואיות לסובלים מאפילפסיה

אפילפסיה עשויה להיות מצב מאוד לא פשוט. המחלה פוגעת באיכות חייו של החולה. במידה והחולה אינו כשיר לעבוד הוא עשוי לקבל זכויות רפואיות כגון קצבת נכות כללית מביטוח לאומי. התקנות לקביעת נכות של המוסד לביטוח לאומי מפרטות את המגבלות של החולים, את שיעורי הנכות ומהן ניתן ללמוד על זכותו של חולה לקבל קצבת נכות בגין המחלה. חלק מהחולים העומדים בקריטריונים שקבע המוסד לביטוח לאומי זכאים לקבלת קצבת נכות כללית ובהתאם, גם ההטבות מגופים אחרים.

על מנת לממש את זכויותיהם הרפואיות, חולי אפילפסיה נדרשים לעבור תהליך בירוקרטי הכולל איסוף תיעוד רפואי מתאים, הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי, עמידה בפני ועדות רפואיות ועוד. תהליך זה דורש היכרות מעמיקה עם עולם הרפואה, זמן וכוחות נפש, שחולים רבים מתקשים לגייס. לחולים המסתייעים בליווי של גוף מקצועי למימוש זכויות רפואיות, יש סיכויים גדולים משמעותית להצליח לקבל את הקצבאות וההקלות המגיעות להם.

טיפול באפילפסיה

מטרתו של הטיפול באפילפסיה היא למנוע את הפרכוסים מהם סובל החולה ויחד עם זאת לאפשר למטופלים לחזור לתפקוד רגיל עם כמה שפחות הפרעות בחיי היומיום ותופעות לוואי (עד כמה שאפשר).

רוב הטיפולים באפילפסיה הם טיפול תרופתי, במקרים מסוימים ייתכנו טיפולים אחרים כגון: ניתוח, דיאטה מיוחדת, השתלת קוצב ועוד

לאחר שמאובחנת אפילפסיה על הרופא הנוירולוג לבחור את הטיפול המתאים ביותר. הטיפול הראשון הוא לרוב תרופתי, ורק אם מתברר שאינו יעיל, נבחנות אופציות נוספות כמו ניתוח, השתלת קוצב מיוחד  או דיאטה מיוחדת.

את ההחלטה איזו שיטת טיפול ליישם מקבל נוירולוג מומחה לאפילפסיה.

* המידע אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי

סובל/ת מאפילפסיה?

יתכן ומגיעות לך זכויות רפואיות. 
אנחנו כאן עבורך, עם הרופאים, מנהלי הלקוח ואנשי המקצוע שלנו, היודעים להתנהל מול כל גוף הקשור למימוש זכויות. 

הזכויות הרפואיות שלך מגיעות לך!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

עשית את הצעד הראשון עכשיו תורנו. בקרוב מאוד נחזור אלייך!

אפילפסיה

נוירולוגיה

אפילפסיה
  • הודעה
  • white phone
  • ווטסאפ
bottom of page