top of page

קרדיומפתיה - מה זה?


המשמעות של קרדיומפתיה היא- ליקוי בשריר הלב, והיא בעצם שם כולל לכל המצבים שבהם תפקודו של הלב או המבנה שלו אינם תקינים. ישנם שלושה סוגים עיקריים של קרדיומיופתיה:

1. קרדיומיופתיה מורחבת -הרחבה ו/או הגדלה של הלב. זהו הסוג הנפוץ ביותר של קרדיומיופתיה.

2. קרדיומיופתיה היפרטרופית - עיבוי ניכר של דופן הלב, אך חלל הלב עצמו אינו מתרחב מאוד.

3. קרדיומיופתיה רסטרקטיבית - מחלה נדירה יותר, שבה ישנה ירידה בגמישות של דופן הלב, אך גודל הלב אינו חריג.

לפעמים קיים מצב של שילוב בין שלושת המצבים הנ"ל.

חשוב שתדעו

חולי קרדיומיופתיה שסובלים מתסמיני המחלה אשר גורמים לשיבוש אורח חייהם ומגבילים אותם בכושר העבודה וביכולת התפקוד הכללית, זכאים להגיש תביעות לביטוח לאומי, למס הכנסה ולחברות הביטוח לשם הכרה בנכותם ולקבלת פיצויים כספיים.

מהם הגורמים לקרדיומפתיה?

בדרך כלל אין סיבה אחת שאפשר להצביע עליה לקרדיומיופתיה מורחבת קלאסית. מדובר בנטייה משפחתית (גנטית). ישנם מצבים נוספים שעלולים להביא לפגיעה דומההצטברות של חומרים מזיקים שונים (כמו ברזל) בשריר הלב, דלקת או זיהום של שריר הלב, אלכוהוליזם ומצבים רפואיים כרוניים כמו סוכרת.


 סימפטומים של קרדיומפתיה

בשלבים המוקדמים של קרדיומיופתיה לרוב אין סימפטומים כלל.  בשלב מאוחר יותר התסמינים באים לידי ביטוי לפעמים בקוצר נשימה, בצקות ברגליים ועייפות, או בתסמינים יותר נדירים כמו התעלפויות ודפיקות לב מהירות.

מימוש זכויות רפואיות לסובלים מקרדיומפתיה מול ביטוח לאומי וגופים שונים

קרדיומיופתיה הינן סוגים שונים של מחלות ופתולוגיות שפוגעות בתפקוד הלב, לעיתים באופן חמור.מכיוון שהפגיעה בלב שמאפיינת את הסוגים הללו של מחלות יכולה להיות קשה למדי, החולים עשויים להיות זכאים לזכויות מסוגים שונים. חלק מהזכויות ניתנות לחולים באמצעות המוסדות הרפואיים, זכויות אחרות ניתנות להם באמצעות המוסד לביטוח לאומי ויש גם כאלה שניתנות באמצעות מוסדות שונים כמו מס הכנסה, חברות הביטוח או תג חניה לנכה ממשרד הרישוי. למרבה הצער, חולי לב רבים אינם מודעים כלל לזכויות אלו ויש גם כאלו שמתקשים להוכיח את נכותם התפקודית ואת הקשר שלה לבעיה הלבבית, ואז, הם אינם ממצים את זכויותיהם במוסדות השונים. במקרה של פגיעה משמעותית בתפקוד כתוצאה ממחלת לב, ניתן לממש זכויות בביטוח לאומי, חברות הביטוח קופות החולים ומס הכנסה. חולי לב עשויים לקבל: קצבת נכות כללית, זכויות של נפגעי עבודה (במידה והאירוע נגרם עקב העבודה), פטור ממס הכנסה, קצבת שירותים מיוחדים, וזכויות מחברות הביטוחים בהן הם מבוטחים.

טיפול בקרדיומפתיה

כאמור, קרדיומיופתיה אינה מחלה אחת אלא קבוצה של מחלות, ולכן אופן הטיפול משתנה בהתאם למצב הספיציפי של המטופל. ישנן מספר צורות טיפול, בינהן: טיפול תרופתי, שיקום לב, השתלה של קוצב לב, ניתוחים לבבים או השתלת לב.

* המידע אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי

חלית בקרדיומפתיה ?

יתכן ומגיעות לך זכויות רפואיות. 
אנחנו כאן עבורך, עם הרופאים, מנהלי הלקוח ואנשי המקצוע שלנו, היודעים להתנהל מול כל גוף הקשור למימוש זכויות. 

הזכויות הרפואיות שלך מגיעות לך!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

עשית את הצעד הראשון עכשיו תורנו. בקרוב מאוד נחזור אלייך!

קרדיומפתיה

קרדיולוגיה

קרדיומפתיה
  • הודעה
  • white phone
  • ווטסאפ
bottom of page